Category Archives: Uncategorized

Bitcoin – dags för nästa steg

I fredags auktionerade amerikanska staten (U.S. Marshalls Service) ut bitcoins motsvarande ett värde av 18 miljoner $. Det är knappt en fjärdedel av beslaget från den illegala bitcoin-marknaden Silk Road som FBI stängde ner i slutet av förra året. Pengatvätt på hög nivå kan man tycka…

Kanske ännu mer intressant är vad som nu kommer att hända med bitcoin-kursen. Om de som kammade hem vinstbuden i fredags säljer med en gång för att få en snabb vinst, dyker den förmodligen. Om de sparar som investering för framtida avkastning ger det trovärdighet, då stiger antagligen kursen.

En första antydan åt vilket håll det kommer att gå får förmodligen allmänheten redan på måndag då de vinnande budgivarna kommer tillkännages. Då vet man vilka aktörer det handlar om och kan gissa kring vad de har tänkt sig. Hur det än förhåller sig med den saken är bitcoin uppenbarligen en valuta som nu hanteras i större ekonomiska sammanhang, något som borde stärka den på sikt. Läs mer om Bitcoin Price Update: US Marshals Update Silk Road Auction.

Charles Bronson – ett stycke brittisk marknadsföring

Levnadsödet Michael Peterson, också känd som ”Charles Bronson”, kanske är intressant. En man som levt större delen av sitt liv, över 30 år, i drygt 120 olika brittiska fängelser. Ständigt inspärrad, långa perioder i isoleringscell. Hans brott: extremt våldsam mot alla människor i sin närhet. Hans affärsidé: extremt våldsam mot alla människor i sin närhet.

Continue reading