Category Archives: Musik

Tack Christian

Först nu får jag reda på att Christian Falk nyligen lämnat oss. Nej, jag har inte lyssnat på hans sommarprogram än. Men jag har ett skönt minne av honom från Stockholm, närmare bestämt en källarbar på Malmskillnadsgatan i samma hus som jag bodde en tid.

Vi var några kompisar som strandade i den tomma barlokalen en tidig vardagskväll. Varför vi hamnade just där vet jag inte, jag hade aldrig varit där tidigare och inte senare heller. Planen för kvällen var från början att lyssna på någon uppläsning av Stig Larsson på Kulturhuset. Continue reading

Det började med Disco Machine Gun

Att på allvar ge sig i kast med en samlingsskiva är verkligen att ge sig i någon annans våld. Oftast handlar det om ett skivbolag som vill pressa ut ännu lite mer pengar ur en artist eller grupp och samla de bästa låtarna ur en produktion som måste spänna över mer än… tja, låt oss säga tre skivor. Ofta handlar det om en producent som tycker att han har en otroligt bra samling låtar att dela med sig av, sammanfogade i en otroligt bra ordning. Någon enstaka gång kan det bli riktigt bra.
Continue reading

Grooverider – hög precisions drum’n’bass

Det var mot slutet av 90-talet som jag halkade in på drum’n’bass, ungefär samtidigt som genren antagligen nådde sin höjdpunkt. Jag tror det var E-Z Rollers med sin jazziga ”Weekend World” som fick mig att öppna öronen. Rätt svängigt och hyggligt lätttillgängligt. Sedan var det Adam F. och ”Colours” som går i samma stil. Det hade kunnat fortsätta så och skulle antagligen till slut landat i frälsningen med Dizzee Rascal.

Continue reading

Charles Bronson – ett stycke brittisk marknadsföring

Levnadsödet Michael Peterson, också känd som ”Charles Bronson”, kanske är intressant. En man som levt större delen av sitt liv, över 30 år, i drygt 120 olika brittiska fängelser. Ständigt inspärrad, långa perioder i isoleringscell. Hans brott: extremt våldsam mot alla människor i sin närhet. Hans affärsidé: extremt våldsam mot alla människor i sin närhet.

Continue reading